Единодушно гласува Федералният резерв на САЩ за единодушно ново повишение на

...
Единодушно гласува Федералният резерв на САЩ за единодушно ново повишение на
Коментари Харесай

Горещи данни! Какво гласува Фед на САЩ

Единодушно гласоподава Федералният запас на Съединени американски щати за единодушно ново покачване на главния лихвен % с 25 базисни пункта до диапазон сред 5,25% и 5,50%, като горната граница на това равнище не беше достигната от януари 2001 година насам.

В изказването след края на съвещанието в сряда Фед сподели, че стопанската система на Съединени американски щати продължава да се уголемява с " умерено движение ", като в същото време удостовери, че растежът на разкритите работни места е постоянен, а равнището на безработица остава ниско, до момента в който инфлацията към момента е висока.
-->
Централната банка също по този начин повтори, че ще продължи да следи постъпващите стопански данни, с цел да оцени вярно курса на паричната си политика и да я поправя, в случай че е належащо, по пътя.



На конференция след края на съвещанието, ръководителят на Фед Джером Пауъл акцентира, че централната банка не е взела никакви предварителни решения във връзка с бъдещи си съвещания и че ще продължи да взима тези решения от среща на среща, следвайки наличните данни.

Като цяло ръководителят на Фед повтори, че пазарът на труда остава " доста затегнат ", защото темпът на напредък на работните места към момента е " мощен ", само че " последователно се забавя ". Освен това той още веднъж удостовери, че към момента би трябвало да се извърви дълъг път, с цел да се върне инфлацията до целевото равнище от 2%.

Пауъл сподели още, че данните сред обособените съвещания значително подхождат на предстоящото. Охлаждането на инфлацията през юни е " добре пристигнало ", само че това е единствено едномесечен доклад, подсети той, наблягайки, че Фед остава зает с двойната си цел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР